18/08/2019

Europska komisija objavila upitnik o autorskim pravima!

Europska komisija objavila je upitnik vezan uz temu autorskih prava.

Dodatne informacije

Pozvani su svi zainteresirani koji djeluju u audiovizualnom području ‒ audiovizualni izvođači, audiovizualni producenti, prodajni zastupnici, distributeri, televizije, platforme VOD-a, institucije kulturnog naslijeđa i dr. ‒ da ispune internetski upitnik dostavljajući na taj način svoje mišljenje vezano uz segment autorskih prava.

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske poziva sve zainteresirane koji djeluju u audiovizualnom području da ispune upitnik i tako podijele svoje mišljenje u pogledu autorskih prava.

Cilj je upitnika prikupiti što više informacija i podataka o trenutnim (audiovizualnim) tržišnim iskustvima.

Upitnik je dostupan do 30. rujna o. g.!

Vaš DKE - Ured MEDIA HrvatskeKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr