10/08/2020

European Work in Progress (EWIP) otvoren za prijave!

European Work in Progress (EWIP), koji će se održavati 5. – 7. listopada 2020., poziva producente dugometražnih filmova u zadnjim stadijima produkcije ili u postprodukciji da prijave svoje projekte, a kako bi imali mogućnost predstavljanja međunarodnim stručnjacima iz područja prodaje, filmske distribucije, televizije i festivala.

Treće izdanje industrijske platforme European Work in Progress (EWIP) održavat će se 5. – 7. listopada 2020. tijekom Filmskog festivala u KölnuEWIP poziva producente dugometražnih filmova u zadnjim stadijima produkcije ili u postprodukciji da prijave svoje projekte, a kako bi imali mogućnost predstavljanja međunarodnim stručnjacima iz područja prodaje, filmske distribucije, televizije i festivala.

Stručni žiri će odabrati do 30 projekata dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova prikladnih za međunarodnu distribuciju te će najbolje pitcheve nagraditi postprodukcijskim uslugama i međunarodnom festivalskom promidžbom u vrijednosti od 42.500 eura.

Prihvatljivi prijavitelji su producenti europskih filmova ili koprodukcije u suradnji s najmanje jednom europskom zemljom, s projektima u zadnjim stadijima produkcije ili u postprodukciji, a koji su u potrazi za završnim financiranjem ili partnerima s kojima bi ostvarili međunarodnu distribuciju.

Prijaviti se možete putem poveznice do 15. kolovoza o. g.

Detaljnije informacije možete pronaći na sljedećoj poveznici: EWIP.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr