01/10/2020

EURODOC: otvorene prijave za online radionicu u listopadu!

EURODOC u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Deskom Kreativne Europe - Uredom MEDIA Hrvatske poziva hrvatske producente i autore dokumentarnih filmova da se prijave na poziv za sudjelovanjem na online radionici!

EURODOC u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i DKE-Uredom MEDIA Hrvatske poziva hrvatske producente i autore dokumentarnih filmova da se prijave na poziv za sudjelovanjem na online radionici.

Iako je zbog izbijanja pandemije virusa COVID-19, održavanje drugog modula ovogodišnjeg programa usavršavanja EURODOC koje je bilo planirano u Hrvatskoj, odgođeno za 2021. godinu, odabrani producenti i autori imat će priliku putem Zoom poveznice sudjelovati u dijelu EURODOC programa koji se održava u Francuskoj od 4. do 9. listopada. 

U tom kontekstu, pozivamo sve zainteresirane hrvatske producente, redatelje i autore dokumentarnih filmova da se do subote 3. listopada 2020. godine prijave na poziv za sudjelovanjem na ovoj iznimnoj edukaciji.

Za prijavu potrebno je poslati životopis na adresu e-pošte: info@peglanjesnova.com 

O rezultatima poziva odabrani polaznici radionice će biti obaviješteni do ponoći  4. listopada. 

 Program edukacije:  

Ponedjeljak 05. listopada

/Prezentacija/ Arte (Francuska i Njemačka) - od 18.00 do 19.00

Utorak 06. listopada

/Studija slučaja/ Dokumentarni film Space dogs, autora Else Kremser i Levina Petera - od 18.00 do 20.30 sati

Srijeda 07. listopada

/Plenarna sjednica/ Bringing your film to the audience – predavač Liselot Verbrugge - od 17.30 do 19.30 sati

Četvrak 08. listopada

/Prezentacija/ Eksperti & prezentacija francuskog CNC-a - Od 12.30 do 13.30 sati

/Studija slučaja/ Dokumentarni film Selfie, autora Agostina Ferrentea - od 18.00 do 20.30 sati

Petak 09. listopada

/Plenarna sjednica/ Europski i međunarodni fondovi  - predavač Flore Cosquer - od 15.30 do 17.30 sati

Budući da će se drugi modul Eurodocovih radionica, u suradnji Hrvatskim audiovizualnim centrom, DKE-Uredom MEDIA Hrvatske te u organizaciji producentske kuće Peglanje snova, iduće ljeto održati u Rovinju, ovim putem podsjećamo sve zainteresirane da se do 01. studenog 2020. mogu prijaviti za sudjelovanje na cjelogodišnjem programu edukacije EURODOC.

*Naslovna fotografija je preuzeta sa službene stranice EURODOC-a.

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr