04/05/2018

Ena Hustnjak iz Hrvatske ide u Cannes!

Drugo izdanje nagradne igre #euFilmContest ponovno je privuklo brojne filmofile diljem Europe, uključujući one iz Hrvatske. Nagradna igra organizirana je u suradnji s Europskom komisijom kako bi se promovirala jedinstvena raznolikost europskoga filma i TV serija među širom publikom.

Okupila je 11.445 sudionika koji su odgovarali na pitanja o europskome filmu pokušavajući dobiti priliku za sudjelovanje na Međunarodnome filmskom festivalu u Cannesu i postati dijelom europske filmske priče. Ukupno je 2.881 kandidat odgovorio točno na sva pitanja, a na temelju selekcijskoga pitanja deset sretnih pobjednika osvojilo je putovanje na ovogodišnji Cannes!

Sretni smo i ponosni da će Ena Hustnjak iz Hrvatske od 14. do 16. svibnja boraviti na ovogodišnjem Međunarodnome filmskom festivalu u Cannesu. Zajedno s ostalim pobjednicima nagradne igre susret će se s filmskim profesionalcima, posjetiti filmski sajam te gledati filmove koji se nalaze u selekciji programa La Quinzaine des Réalisateurs  i La Semaine de la Critique.

Više o rezultatima nagradne igre:

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/winners-2018-eu-film-contest-2nd-edition.

Eni Hustnjak od srca čestitamo!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr