21/12/2012

EAVE 2013. & KAD ISTOK SUSRETNE ZAPAD 2013.

REZULTATI

Media desk Hrvatske s posebnim zadovoljstvom objavljuje da će se u okviru radionice EAVE 2013. stručno usavršavati dvije odabrane producentice –
Zdenka Gold (Spiritus Movens d.o.o.) s projektom Obrnuta perspektiva
i
Ivana Šimić (Kinorama d.o.o.). s projektom
Zeleni pas.

Za sudjelovanje u koprodukcijskom događanju Kad istok susretne zapad 2013. izabran je producent Luka Venturin (Sekvenca d.o.o.) s projektom Samo zatvori oči.

MEDIA desk Hrvatske svim troma uspješnim kandidatima upućuje iskrene čestitke!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr