01/02/2021

EAO online konferencija: „Novi paket digitalnih usluga: promjena paradigme? Prvi uvid u pravila EU-a o internetskim uslugama i njihov mogući utjecaj na audiovizualnu industriju."

DKE – Ured MEDIA Hrvatske najavljuje online konferenciju u organizaciji EAO-a „Novi paket digitalnih usluga: promjena paradigme? Prvi uvid u pravila EU-a o internetskim uslugama i njihov mogući utjecaj na audiovizualnu industriju", koja će se održati 11. veljače od 15 do 17 sati.

Dodatne informacije

DKE – Ured MEDIA Hrvatske najavljuje prvu ovogodišnju online konferenciju u organizaciji Europskog audiovizualnog opservatorija „Novi paket digitalnih usluga: promjena paradigme? Prvi uvid u pravila EU-a o internetskim uslugama i njihov mogući utjecaj na audiovizualnu industriju", koja će se održati 11. veljače od 15 do 17 sati.

Podsjetimo - javno savjetovanje pokrenuto je 2019. godine te se bavilo temama kao što su zaštita i sigurnost internetskih korisnika, odgovornost digitalnih usluga tzv. čuvara vrata (na engleskom je „gatekeepers"), oglašavanje putem interneta te osnaživanje jedinstvenog digitalnog tržišta.

Također, dva nova prijedloga Uredbe sadržana u predloženom zakonodavnom paketu - tzv. Zakon o digitalnim uslugama (DSA) i Zakon o digitalnim tržištima (DMA) - objavljena su 15. prosinca 2020. godine.

Europski parlament i države članice Europske unije ove godine nastavljaju razgovarati o prijedlozima Europske komisije u tzv. redovnom zakonodavnom postupku.

Europski audiovizualni opservatorij ovom konferencijom nastojat će dati uvid kako će to izgledati u praksi, a diskusije s odabranim stručnjacima te razgovor s publikom dodatno će potaknuti razmjenu mišljenja i iskustva.

Tom prigodom direktorica Opservatorija Susanne Nikoltchev izjavila je: „Europa je dosegla svoj ključan trenutak u pripremi novih regulacijskih okvira. Osim toga, smatra da će konferencija ponuditi tzv. forum stručnjaka te prvu i detaljnu analizu mogućih posljedica s kojima će se europski audiovizualni sektor možda suočiti.“

Konferencija će se odvijati na engleskom jeziku te je potrebno registrirati se unaprijed putem linka za registraciju.

Detaljan program događanja, kao i govornici bit će objavljeni uskoro!

Vidimo se!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr