17/12/2018

Dugometražni projekt "Tragovi" redateljice Dubravke Turić i producentice Ire Cecić (Kinorama) na radionici MIDPOINT Feature Launch!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da će u okviru radionice MIDPOINT Feature Launch 2019. sudjelovati i hrvatski polaznici – redateljica Dubravka Turić i producentica Ira Cecić (Kinorama) s projektom dugometražnog filma Tragovi.

MIDPOINT je intenzivan program za razvoj filmskih projekata debitantskih i drugih filmova autora. Radionica obuhvaća cjelogodišnji program rada na izabranim projektima iz srednje i istočne Europe, koji završava dodjelom financijske potpore od 10.000 eura najboljem projektu.

Log-line filma Tragovi:

Nakon smrti oca mlada znanstvenica Ana bori se s krizom identiteta. Promjene unutar nje odjednom se odražavaju i na stvarnost – samoća, izbjeglička kriza, emigracija, a njezino znanstveno istraživanje mističnih simbola i ljudskih tragova u kamenu počinje se na tajnovit način isprepletati s njezinim životom.

Dubravka Turić

Dubravka Turić diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Profesionalno radi kao redateljica, scenaristica i montažerka.

Njezin prvi autorski film "Belladonna" osvojio je Zlatnog lava za najbolji kratkometražni film na Međunarodnome filmskom festivalu u Veneciji 2015., sekcija Orizzonti. Film je također bio i prvi hrvatski predstavnik na Filmskom festivalu u Sundanceu.

Dubravkin drugi kratkometražni film "Trešnje" premijerno je prikazan u Cannesu 2017. u sekciji Quinazaine des realisateurs i još uvijek putuje po svjetskim festivalskim destinacijama.

Dubravka upravo završava svoj treći kratkometražni film "Tina" i priprema prvi dugometražni film "Tragovi".

Kao montažerka, radila je na preko 20 igranih, eksperimentalnih i animiranih filmova, a kao scenaristica na dokumentarnim TV serijalima "Svlačionica", "Mjenjačnica" i drugima.

Ira Cecić

Svoj je profesionalni put započela kao producentica u kazalištu da bi nakon toga godinama radila na poziciji koordinatorice u postprodukcijskom studiju. Svoje je profesionalne vještine usavršavala na međunarodnoj radionici EP2C. Vodila je produkciju i postprodukciju za više od 30 kratkih igranih filmova, TV serija, dokumentarnih i igranih dugometražnih filmova. Pridružila se Kinoraminu timu 2014. godine, gdje trenutačno radi kao producentica na projektima Illyricvm Simona Bogojevića Naratha i Tragovi Dubravke Turić.

Redateljici Dubravki Turić i producentici Iri Cecić upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr