28/02/2019

Dugometražni projekt "Nosorog" redateljice Dubravke Turić na radionici Torino Film Lab 2019.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da će u okviru radionice Torino Film Lab – Script Lab 2019. sudjelovati redateljica Dubravka Turić s projektom dugometražnog filma "Nosorog"

Dodatne informacije

Radionica Međunarodnog filmskog festivala u Torinu ScriptLab 2019. namijenjena je scenaristima i redateljima iz cijelog svijeta koji razvijaju scenarij za dugometražni igrani film. Za sudjelovanje u narednom izdanju izabrano je 20 projekata koje će mentorirati međunarodno priznati scenaristički savjetnici od početne faze scenoslijeda do prve ili druge verzije scenarija, a među njima i projekt hrvatske redateljice Dubravke Turić.

Dugometražni projekt naslova "Nosorog", za kojeg Turić potpisuje scenarij i režiju, apsurdna je komedija koja prati potragu trojice prijatelja za rogom nosoroga koji će se prodati na azijskom crnom tržištu.

Dubravka Turić, diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Profesionalno radi kao redateljica, scenaristica i montažerka.

Njezin prvi autorski film "Belladonna" osvojio je Zlatnog lava za najbolji kratkometražni film na Međunarodnome filmskom festivalu u Veneciji 2015., sekcija Orizzonti. Film je također bio i prvi hrvatski predstavnik na Filmskom festivalu u Sundanceu.

Dubravkin drugi kratkometražni film "Trešnje" premijerno je prikazan u Cannesu 2017. u sekciji Quinazaine des realisateurs i još uvijek putuje po svjetskim festivalskim destinacijama. Dubravka upravo završava svoj treći kratkometražni film "Tina" i priprema prvi dugometražni film "Tragovi".

Kao montažerka, radila je na preko 20 igranih, eksperimentalnih i animiranih filmova, a kao scenaristica na dokumentarnim TV serijalima "Svlačionica", "Mjenjačnica" i drugima.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr