19/01/2018

Do you love European films?

Join #euFILMcontest & win a trip to the Cannes Film Festival!

Drugo izdanje nagradne igre #euFilmContest za ljubitelje europskoga filma i televizije započinje 23. siječnja. Osobe koje točno odgovore na pitanja o europskim filmovima i TV serijama mogu osvojiti priliku da dožive nešto prelijepo: desetero ljudi otputovat će na Filmski festival u Cannesu u svibnju 2018. te iz prve ruke saznati više o europskoj filmskoj industriji.

Podržite ovu kampanju i proširite vijest o nagradnoj igri. Omogućite mladima u svojoj zemlji da sudjeluju te podijelite doživljaj #Cannes2018 s prijateljima i kolegama!

Sve pojedinosti bit će objavljene na posebnoj stranici: www.wealllovestories.eu/filmcontest.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr