15/06/2020

DKE – uredi MEDIA iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije surađuju u okviru programa usavršavanja 'CIRCLE 2020. // Women Doc Accelerator'

DKE - uredi MEDIA iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije surađuju u okviru programa usavršavanja CIRCLE 2020.// Woman Doc Accelerator.

CIRCLE // Women Doc Accelerator novi je program usavršavanja čiji je naglasak na osnaživanju redateljica i producentica koje rade u industriji dokumentarnog filma i to putem razvijanja projekata odabranih u različitim fazama, ali i „brušenjem” njihovih profesionalnih vještina te podizanjem svijesti i samopouzdanja. Svake se godine desetak sudionica programa CIRCLE upoznaje s najnovijim tendencijama u industriji i novim alatima te im se pruža uvid u pravilno pozicioniranje na tržištu i pomaže prilikom umrežavanja.

Ovogodišnje, treće, izdanje programa usavršavanja održavat će se od 15. lipnja do 3. srpnja. Prvi modul, u digitalnom izdanju, omogućit će četirima sudionicama predstavljanje vlastitih projekata u okviru ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog sajma u Cannesu (Cannes Docs online). 

CIRCLE je nastao iz potrebe za novim održivim modelom dugoročne profesionalne suradnje. Pored usavršavanja sudionica i rada na projektima, cilj je programa također osnaživanje solidarnosti među autoricama kako bi na najučinkovitiji način razumjele profesionalni „ekosustav” i pripremile se za budućnost.

DKE – uredi MEDIA iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije također su prepoznali vrijednost navedenog programa usavršavanja te će u razdoblju njegova održavanja polaznicama, ali i svim zainteresiranim filmskim profesionalcima u regiji, omogućiti sudjelovanje u otvorenim dijelovima radionice te internetske susrete s uspješnim europskim filmskim profesionalcima.

Koristimo priliku najaviti sljedeća predavanja i razgovore:

16. 6. s početkom u 13 sati –

razgovor sa scenaristicom i producenticom Paulom Vaccaro (Pinball / Velika Britanija):

„Pomicanje narativa: tretman likova i priče ovisno o kutu gledanja”

23. 6. s početkom u 13 sati –

razgovor s producenticom i psihoterapeutkinjom Rebeccom Day (Film in Mind / Velika Britanija):

„Film u mislima: kako preživjeti u filmskoj industriji uslijed krize te kako izgraditi profesionalno okruženje bez stresa?”

25. 6. s početkom u 13 sati –

razgovor sa scenaristicom i dramaturginjom Simone Nobile (Italija):

„Pisanje scenoslijeda i konstrukcija dramaturškog luka u dugometražnom dokumentarnom filmu”

3.7. s početkom u 14 sati –

razgovor s montažerkom i redateljicom Yael Bitton (Francuska):

„Konstruiranje nove realnosti / Kako oblikovati slike i zvukove u narativ sa snažnom točkom gledanja? Kako izgraditi likove u dokumentarnom filmu? Kako raditi na montaži iz daljine? Što se događa tijekom procesa montaže?”

Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje na jednom predavanju ili na više njih proslijede najmanje jedan dan unaprijed i to na:  info@doccircle.me.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr