12/09/2019

DKE – uredi MEDIA iz Berlin-Brandenburga (Njemačke), Češke, Danske, Estonije, Francuske, Hrvatske i Italije organiziraju jednodnevnu inovativnu radionicu MEDIATECH SPRINT!

Jednodnevna inovativna radionica MEDIATECH SPRINT namijenjena je za sudjelovanje triju-četiriju tvrtki/organizacija iz područja europske audiovizualne industrije koje, u suradnji s 20-ak kreativnih interdisciplinarnih stvaralaca, razvijaju rješenja za neke od svojih poslovnih izazova.

Dodatne informacije

Radi se o jedinstvenoj prilici i okruženju za sudionike s poslovnim izazovima i sudionike koji su u ulozi kreativnih stvaralaca da pod vodstvom nadahnjujućih moderatora/mentora pronađu inovativna rješenja za svoje poslovne perspektive.

Ako ste sudionik s poslovnim izazovom te vodite tvrtku/organizaciju iz područja filma/televizije/drugih medija i susrećete se s konkretnim poslovnim situacijama, jednodnevna radionica pružit će Vam mogućnost:

 • otvaranja nove perspektive vezane uz Vaš izazov
 • razvoja rješenja uz potporu različitih kreativnih umova
 • učenja o metodama korištenima u različitim industrijama
 • besplatnog sudjelovanja na konferenciji MediaTech Hub
 • predstavljanja Vaše tvrtke/organizacije na navedenoj konferenciji.

Rok za prijavu: 14. listopada 2019. do 18:00 sati!

Ako ste kreativni stvaralac, potrebno je posjedovati znanje u području medija, VR-a, videoigara, glazbe, izdavaštva, IT-ja, mobilnosti, marketinga, pametnog upravljanja, usluga dizajna ili bilo kojeg područja koje podrazumijeva interaktivnost s potrošačima/korisnicima te iskazati interes za sudjelovanje u radioničkom programu pod vodstvom iskusnih moderatora/mentora. Jednodnevna radionica omogućit će Vam:

 • suradnju i stvaranje usmjereno prema rezultatu
 • korištenje vlastitih znanja s ciljem rješavanja stvarnog poslovnog izazova
 • susret s izvršiteljima, kreativcima te istomišljenicima iz drugih područja
 • učenje o poslovnim izazovima i njihovim rješenjima u drugim industrijama
 • besplatno sudjelovanje na konferenciji MediaTech Hub
 • pokrivanje putnih troškova u minimalnom iznosu od 100 eura ako boravite izvan Berlina ili Brandenburga.

Rok za prijavu: 7. studenog 2019. do 18:00 sati!

Sudjelovanje u radionici, koja će se održavati 18. studenog o.g. u Postdamu u Njemačkoj, besplatno je i za sudionike s poslovnim izazovima i za kreativne stvaraoce!

Više o uvjetima prijave: MEDIATECH SPRINT prijava

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr