08/12/2015

DKE – Ured MEDIA predstavlja dosadašnja iskustva na infodanu Potprograma MEDIA u Crnoj Gori!

U povodu nedavnog ulaska u članstvo Potprograma MEDIA Ministarstvo kulture Crne Gore organizira infodan posvećen Potprogramu MEDIA koji će se 10. prosinca o.g. održati u Podgorici.

Ministarstvo kulture Crne Gore pozvalo je, na temelju dosadašnjih uspješnih rezultata, Desk Kreativne Europe − Ured MEDIA Hrvatske da predstavi primjere dokazano dobre prakse u kontekstu različitih poziva za prijavu projektnih prijedloga. Naglasak će biti stavljen na pojašnjenje najbitnijih stavki i kategorija prilikom ispunjavanja prijavnica kao i na kriterije ocjenjivanja.

Program događanja bit će objavljen naknadno na ovoj poveznici:
http://www.mku.gov.me/vijestiKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr