01/09/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Udrugom mladih V.U.K. organizira radionicu na temu razvoja publike za varaždinske kulturne organizacije !

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Udrugom mladih V.U.K. (Varaždinski underground klub) organizira radionicu na temu razvoja publike namijenjenu kulturnim organizacijama koje djeluju na području grada Varaždina.

Svi smo mi kultura projekt je što ga provodi Udruga mladih V.U.K. u suradnji s partnerima. Cilj je projekta povezati i osposobiti OCD-ove, lokalne vlasti i sve čimbenike u kulturi i umjetnosti na području grada Varaždina. Predstavnici ciljanih skupina tako stječu nova znanja i iskustva iz područja upravljanja te uspostavljaju poslovnu mrežu u svrhu njezina razvoja, povećanja kulturnih sadržaja i što većeg uključivanja građana u kulturni život lokalne zajednice. Projekt je započeo s provedbom u studenom 2018., a trajat će do travnja 2020. godine. Ukupna je vrijednost projekta 789.282,82 kune, od čega je Europska unija, putem Europskog socijalnog fonda, osigurala sredstva u iznosu od 670.890,40 kuna.

Upravo u okviru projekta Svi smo mi kultura DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Udrugom mladih V.U.K. organizira radionicu na temu razvoja publike koja je namijenjena kulturnim organizacijama što djeluju na području grada Varaždina.

Sudionici radionica imat će priliku analizirati održive strategije za razvoj publike i, sadržajno blisko povezano, upravljanje organizacijom. Neke od tema koje će se obrađivati na radionici jesu dubinski uvid u komunikacijske strategije s publikom, održive prakse u vođenju organizacije, stvaranje uključivog prostora za razgovore o gorućim temama, unaprjeđenje vlastitog osoblja i zajednice te izgradnja održive budućnosti putem partnerstva i umrežavanja.

Radionica će se održati 14. rujna s početkom u 10 sati u prostorijama Centra za mlade Varaždin (Petra Preradovića 4, Varaždin).

Veselimo se zajedničkom susretu i radionici!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr