03/02/2020

DKE ‒ Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s festivalom u Clermont-Ferrandu organizira panel

DKE ‒ Ured MEDIA Hrvatske organizira panel-diskusiju s fokusom na zemljama niskog produkcijskog kapaciteta u okviru Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Clermont-Ferrand, koji će se ove godine održavati od 31. siječnja do 8. veljače.

Dodatne informacije

Clermont-Ferrand profilirao se kao najveći svjetski festival posvećen kratkometražnim filmovima, a po broju publike i filmskih profesionalaca koji ga posjete drugi je po veličini, nakon Cannesa, filmski festival u Francuskoj. Ovaj međunarodni festival ključno je mjesto susreta svih ljubitelja i stvaratelja filma kratkog metra.

Program MEDIA razlikuje zemlje s visokim (5), srednjim (9) i niskim (21) audiovizualnim produkcijskim kapacitetom. Cilj je panel-diskusije pod nazivom Fokus na zemljama niskog produkcijskog kapaciteta unutar Europske unije razmotriti pitanja bitna za „male“ zemlje u pogledu razvoja talenata, manjinskih koprodukcija i distribucije kratkih filmova. Raspravljat će se i o aspektu vidljivosti projekta, podupiranju novih projekata, razvoju industrije kratkog filma, ulozima manjinskih koproducenata te o tome kako najbolje upravljati distribucijom kvalitetnih kratkih filmova.

Panel zajednički organiziraju DKE — Ured MEDIA Hrvatske i Međunarodni festival kratkometražnog filma Clermont-Ferrand. U diskusiji će sudjelovati Aneta Ozorek (CEE Animation), Filipa Henriques (Portugal Film) i Rimanté Daugélaité (Lithuanian Shorts) i Marta Świętek (KFF Sales & Promotion), a moderirat će je Martina Petrović, voditeljica DKE ‒ Ureda MEDIA Hrvatske.

Događanje će se održati 5. veljače s početkom u 14 sati.

Vaš DKE — Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr