06/05/2020

DKE ‒ Ured MEDIA Hrvatske sudjeluje u projektu Europske komisije u Hrvatskoj - Solidarnost.hr

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj ovogodišnji Europski tjedan i Dan Europe, koji se obilježava 9. svibnja, proslavit će na poseban način ‒ pokretanjem projekta Solidarnost.hr. DKE – Ured MEDIA Hrvatske sudjeluje u ulozi partnera u navedenom projektu.

Dodatne informacije

U samo nekoliko mjeseci cijeli se svijet zbog pandemije koronavirusa promijenio. Nelagoda i strah zbog neizvjesnosti što donosi sutrašnji dan prisutne su kao stalne teme u cijeloj Europi. Europska unija utemeljena je na ideji zajedništva te međusobnog razumijevanja i podupiranja, što znači da nitko u ovoj teškoj situaciji nije sam. Solidarnost, kao jedna od glavnih odrednica i misli vodilja Europske unije i Europske komisije, upravo je glavna tema ovogodišnjeg Dana Europe, koji se obilježava 9. svibnja. Zbog trenutne situacije tradicionalni način proslave ovog dana nije moguć, stoga Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj pokreće poseban projekt pod nazivom Solidarnost.hr.

Projekt će se provoditi putem komunikacijske platforme solidarnost.hr te putem društvenih mreža kao što su Facebook stranica (Solidarnost.hr), Instagram profil (@solidarnost.hr) i Twitter profil (@solidarnost.hr). Svi će koristiti službenu oznaku #solidarnosthr. Cijeli će projekt pronositi glavnu poruku „Samo se solidarnost dijeli dalje“. Svim komunikacijskim kanalima prikupljat će se odgovori građana na jednostavna pitanja kao što su „Što je za Vas solidarnost?“ ili „U jednoj riječi ‒ kako zamišljate svoj život nakon izolacije?“. Svi pristigli odgovori bit će pretvoreni u jednostavne vizuale i videosadržaje koji će biti namijenjeni distribuciji putem internetske stranice i društvenih mreža projekta.

Faze projekta:

Prva, uvodna, faza sastojat će se od prikupljanja odgovora i poruka građana te stvaranja sadržaja za internetsku stranicu i društvene mreže.

U drugoj će se fazi internetska stranica projekta predstaviti javnosti šireći poruke solidarnosti kreiranim vizualima i videosadržajima.

Ciljevi projekta:

Cilj je ovog projekta omogućiti građanima iskazivanje svojih osjećaja, želja i nada. Na taj način u fokus se nastoji staviti ono najvažnije u ovom trenutku ‒ solidarnost. Osim toga ideja je motivirati što veći broj građana za sudjelovanje u opisivanju i dijeljenju vlastitih emocionalnih trenutaka vezanih uz epidemiju koronavirusa, potres i čitavu izazovnu situaciju s kojom se trenutno suočavamo te stvoriti sadržaj koji ima mogućnost upućivanja i prenošenja snažne emocionalne poruke – svi smo zajedno u ovome, ujedinjeni i solidarni.

Priključite se projektu na solidarnost.hr i sudjelujte u širenju pozitivne energije u društvu!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr