15/03/2017

DKE – Ured MEDIA Hrvatske sudjeluje u 14. izdanju sajma Sofia Meetings

Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, sudjeluje u događanjima 14. izdanja koprodukcijskoga sajma Sofia Meetings, koji se održava u okviru 21. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji.

Cilj je događanja Kreativna Europa – MEDIA: novi trenutci i primjeri uspješne prakse iz naših susjednih zemalja osnaživanje uspješnih primjera iz Bugarske, Češke, Makedonije i Hrvatske. Na taj se način pruža potpora većoj vidljivosti i prepoznatljivosti projekata iz malih zemalja, odnosno zemalja niskoga produkcijskog kapaciteta. Ujedno je riječ o jedinstvenoj prilici za razmjenu iskustva među filmskim profesionalcima iz gore navedenih zemalja kako bi se potaknula njihova što tješnja suradnja.

Također su planirane individualne konzultacije sa sudionicima događanja Sofia Meetings za sve zainteresirane koji bi se željeli prijaviti na pozive za razvoj pojedinačnoga filmskog projekta Potprograma MEDIA.

Događanje će se održati 18. ožujka o. g., a uz DKE – Ured MEDIA Hrvatske sudjeluju i Krystyna Plohonova (radionica kontinuiranoga usavršavanja iz Češke - MIDPOINT ), Kamen Balkanski (DKE – Ured MEDIA Bugarske, voditelj) te Vladimir Stojčevski (DKE – Ured MEDIA Makedonije, voditelj).

Više o samome programu:

http://sofiameetings.siff.bg/en/sofia-meetings-programme

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr