26/09/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom objavljuje da je Potprogram MEDIA deveti put podržao Zagreb Film Festival!

U okviru drugog poziva namijenjenog sufinanciranju festivala (EACEA 32/2018) Zagreb Film Festival osigurao je potporu u iznosu od 35.000 eura i to kao jedan od 35 sufinanciranih europskih festivala između 78 prijavljenih projekata.

Potpora festivalima uobičajeno je uspješna kategorija za zemlje niskog produkcijskog kapaciteta – tako je i ove godine omogućena potpora za čak 14 festivala iz zemalja niskog kapaciteta. Za usporedbu, podržano je 11 festivala koji dolaze iz zemalja visokog produkcijskog kapaciteta te 10 festivala koji dolaze iz zemalja srednjeg produkcijskog kapaciteta. 

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) prijavu Zagreb Film Festivala ocijenila je sljedećim riječima:

Zagreb Film Festival nudi širok spektar aktivnosti za svoju publiku te organizira čitav niz 'satelitskih' događanja tijekom godine. Posebna je pozornost posvećena promidžbi europskog filma putem programiranja. U fokusu je Festivala također nekoliko inicijativa filmske pismenosti kao i intenzivnija suradnja sa školama. Suradnja i partnerstva s drugim festivalima na regionalnoj i međunarodnoj razini svakako su dodana vrijednost Festivala.“

Cjelokupnom timu Zagreb Film Festivala od srca upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr