05/04/2017

DKE – Ured MEDIA Hrvatske predstavlja dosadašnja iskustva na Infodanu Potprograma MEDIA u Skoplju!

Potprogram MEDIA Deska Kreativne Europe nedavno je dobio i makedonskoga predstavnika. Tim povodom Ured MEDIA Makedonije, u suradnji s Filozofskim filmskim festivalom i Makedonskom filmskom agencijom, organizira Infodan posvećen Potprogramu MEDIA koji će se održati 6. travnja o. g. u Makedonskoj kinoteci, u Skoplju, s početkom u 13 sati.

Voditeljica DKE – Ureda MEDIA Martina Petrović pozvana je da u okviru Infodana održi predavanje s naglaskom na smjernicama (tzv. tips & tricks) koje podrazumijevaju upućivanje u pravi trenutak za pripremu i prijavu vlastitoga filmskog projekta i organizaciju filmskoga festivala na temelju poziva Potprograma MEDIA, zatim pojašnjenja u pogledu bitnih aspekata ispunjavanja prijavnica kao i isticanje najvažnijih segmenata primjera dobre prakse. Također su planirane individualne konzultacije (6. i 7. travnja) sa svima onima koji bi se željeli prijaviti na pozive za razvoj pojedinačnoga filmskog projekta i za festivale Potprograma MEDIA.

Individualne konzultacije održat će se u Makedonskoj filmskoj agenciji.

Više informacija:

http://ced.mk/mediamk/en/54-creative-europe-media-presentation-06-04-2017.

Veselimo se Vašem dolasku!
Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr