11/10/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira webinar o pozivima za razvoj pojedinačnih i skupnih projekata!

U organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske održat će se webinar koji se odnosi na pozive namijenjene prijavama pojedinačnih i skupnih projekata. Događanje će se odvijati 22. listopada s početkom u 10:30 sati.

EACEA (Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu) nedavno je objavila nove pozive usmjerene na potporu za razvoj pojedinačnih i skupnih projekata.

Hrvatska se, vrlo brzo nakon ulaska u Potprogram MEDIA, uspjela pozicionirati i nametnuti svojim rezultatima u odnosu prema drugim članicama, posebno u kategorijama poziva za razvoj pojedinačnih i skupnih projekata. U razdoblju od 2014. do danas hrvatski su korisnici, unatoč iznimno visokim kriterijima što ih zahtijeva ispunjavanje određenih uvjeta poziva, uspjeli osigurati ukupan iznos od 4 milijuna eura.

Sudionici webinara moći će steći detaljniji uvid u smjernice poziva za razvoj pojedinačnih i skupnih projekata (s naglaskom na tzv. tips&tricks), bit će upućeni u pravi trenutak za pripremu i prijavu vlastitog filmskog projekta na temelju poziva Potprograma MEDIA te će im biti pružena pojašnjenja u pogledu bitnih aspekata ispunjavanja prijavnica, uz isticanje najvažnijih segmenata primjera dobre prakse.

Radi što bolje pripreme za webinar važno je imati uvid u smjernice poziva:

Pojedinačni projekti

Skupni projekti

Rokovi prijava za pojedinačne projekte: 13. 11. 2019. do 17 sati te 12. 5. 2020. do 17 sati!

Rok prijave za razvoj skupnih projekata: 4. 2. 2020. do 17 sati!

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji se žele prijaviti za webinar da nam, najkasnije do 21. listopada o. g., pošalju svoje kontakte, uključujući e-poštu, kako bismo na vrijeme proslijedili upute za sudjelovanje u događanju:

martina.petrovic@mediadesk.hr.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr