18/10/2019

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira webinar o pozivima za razvoj festivala!

U organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske održat će se webinar koji se odnosi na pozive namijenjene prijavama festivala. Događanje će se odvijati 30. listopada s početkom u 10:30 sati.

EACEA (Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu) nedavno je objavila nove pozive usmjerene na potporu za razvoj festivala.

Hrvatska se, vrlo brzo nakon ulaska u Potprogram MEDIA, uspjela pozicionirati i nametnuti svojim rezultatima u odnosu prema drugim članicama. U razdoblju od 2014. do danas hrvatski su korisnici, unatoč iznimno visokim kriterijima što ih zahtijeva ispunjavanje određenih uvjeta poziva, uspjeli osigurati ukupan iznos od 4 milijuna eura.

Sudionici webinara moći će steći detaljniji uvid u smjernice poziva za razvoj festivala, bit će upućeni u pravi trenutak za pripremu i prijavu na temelju poziva Potprograma MEDIA te će im biti pružena pojašnjenja u pogledu bitnih aspekata ispunjavanja prijavnica, uz isticanje najvažnijih segmenata primjera dobre prakse.

Uvođenjem novih natječajnih smjernica dolazi do promjena u okviru potpore festivalima - dodjeljuju se jednokratni iznosi (lump sums) te se prije prijave potrebno registrirati na Portalu za obrazovanje, audiovizualne djelatnosti, kulturu, građanstvo i volonterstvo.

Rokovi za prijavu:

  1. 21. 11. 2019. do 17 sati (za ispunjavanje internetskog obrasca) za festivale koji se održavaju od 1. 5. do 31. 10. 2020.
  2. 23. 04. 2020. do 17 sati (za ispunjavanje internetskog obrasca) za festivale koji se održavaju od 1. 11. 2020. do 30. 4. 2021.

**U okviru drugog roka poziva mogu se prijaviti pojedinačni festivali te mreže festivala!

Radi što bolje pripreme za webinar važno je imati uvid u smjernice poziva:

Smjernice poziva za prijavu festivala

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji se žele prijaviti za webinar da nam, najkasnije do 29. listopada o. g., pošalju svoje kontakte, uključujući e-poštu, kako bismo na vrijeme proslijedili upute za sudjelovanje u događanju:

martina.petrovic@mediadesk.hr.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr