18/07/2018

DKE – Ured MEDIA Hrvatske i Wolfgang & Dolly sudjeluju u događanju "Važnost regionalne suradnje i koprodukcija u kontekstu zemalja niskoga produkcijskog kapaciteta"

Za vrijeme prvoga izdanja Beach Film Festivala u Ohridu, Makedoniji, DKE – uredi MEDIA iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije sudjelovat će u događanju koje će u svome fokusu imati osnaživanje regionalne suradnje na temelju primjera uspješne prakse ostvarenih uz financijsku potporu Potprograma MEDIA.

Radi se o prvome regionalnom susretu u Makedoniji koji će predstavljati jedinstvenu priliku za umrežavanje te koji će putem individualnih konzultacija omogućiti filmskim profesionalcima iz Makedonije upoznavanje s novim smjernicama različitih poziva Potprograma MEDIA, odnosno s mehanizmima i rokovima prijave, kriterijima prihvatljivoga prijedloga projekta i njegove kvalitetne pripreme, imenima osoba za kontakt i dr.

Događanje i individualne konzultacije održavat će se od 20. do 22. srpnja 2018. godine u prostorijama Filmske akademije u Ohridu.

Uz voditeljicu DKE – Ureda MEDIA Hrvatske Martinu Petrović, u okviru događanja sudjeluje i producentica Tamara Babun (Wolfgang & Dolly).

Službeni program događanja ovdje.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr