14/06/2019

Deskovi Kreativne Europe – uredi MEDIA iz Danske, Hrvatske, Luksemburga i Njemačke surađuju u okviru 3. izdanja foruma KIDS Regio!

Na ovogodišnjem forumu KIDS Regio sudjelovat će Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, koja će zajedno s kolegicama iz Danske, Hrvatske, Luksemburga i Njemačke (Ured iz Berlina) podržati među inima i predstavljanje uspješnog hrvatskog filmskog primjera „Moj dida je pao s Marsa“.

Dodatne informacije

Treće izdanje foruma KIDS Regio održat će se u Weimaru, u Njemačkoj, 27. i 28. lipnja o. g. pod naslovom „Povezivanje točkica – prema vitalnoj europskoj kulturi filma za djecu“. Ključne teme Foruma bit će distribucija, marketing, prikupljanje i razmjena podataka. Forumu će prisustvovati predstavnici europske filmske industrije kako bi predstavili iskustva vezana uz cirkulaciju, raznolikost i stabilnost proizvodnje europskog filma za djecu. Razmotrit će se ujedno prepreke za društveno i umjetničko prepoznavanje sadržaja namijenjenog djeci i mladima.

Više od 80 filmskih stručnjaka sudjelovat će na Forumu, a među njima i hrvatski predstavnici.

Producentica Darija Kulenović Gudan te producentica i redateljica Marina Andree Škop iz Studija dim, uz norveškog producenta Nicholasa Sandoa iz Filmbina, predstavit će svoj uspješni dugometražni film za djecu „Moj dida je pao s Marsa“, koji je ujedno prva hrvatsko-norveška koprodukcija te je potpomognut sredstvima Potprograma MEDIA u okviru poziva za razvoj pojedinačnog projekta.

Na Forumu će također sudjelovati Slobodanka Mišković i Edita Bilaver.

Slobodanka Mišković ravnateljica je riječke Javne ustanove Art-kino koja organizira brojne projekte namijenjene edukaciji djece i mladih na području filmske kulture kao što su „Škola u kinu“, „Dječja kuća“ i festival „Tobogan“. U kontekstu grada Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. godine pripremat će još opsežniji program.

Edita Bilaver predsjednica je udruge Djeca susreću umjetnost, koja u okviru filmskog programa Sedmi kontinent djeci i mladima, odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima predstavlja kvalitetne filmske naslove s misijom razvoja svijesti o filmskoj umjetnosti kod djece i mladih. Udruga Djeca susreću umjetnost jedna je od partnerskih organizacija u projektu „Film u bolnici“.

Uz spomenute filmske stručnjake, na forumu KIDS Regio na poziv organizatora sudjelovat će i voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović, koja će zajedno s kolegicama iz Danske, Luksemburga i Njemačke (Ured iz Berlina) raditi na preporukama za osnaživanje filmskih sadržaja za djecu u okviru Potprograma MEDIA.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr