16/10/2019

Deskovi Kreativne Europe ‒ uredi MEDIA iz Bugarske, Grčke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije surađuju unutar 60. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Solunu!

DKE ‒ Ured MEDIA Grčke i Grčki filmski centar u okviru 60. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Solunu organiziraju okrugli stol na temu budućih planova i programa rada Potprograma MEDIA za 2020. godinu

Dodatne informacije

Međunarodni filmski festival u Solunu profilirao se kao jedan od značajnijih festivala u jugoistočnom dijelu Europe te će ove godine doživjeti svoje 60. izdanje u razdoblju od 31. listopada do 10. studenog.

Glavna tema okruglog stola Jugoistočna Europa i više (Southeast Europe and more) bit će planovi i izazovi radnog programa Potprograma MEDIA u 2020. godini. Cilj je istaknuti DKE – urede MEDIA kao bitan čimbenik u izvođenju novog programa: važno je stoga nastaviti jačati njihovu ulogu na europskoj i nacionalnoj razini, informirati donositelje odluka i partnere o važnosti predstavljenih poziva za podnošenje projektnih prijedloga i, na kraju, težiti uravnoteženijem sudjelovanju prijavitelja iz svih država članica Potprograma MEDIA, tj. nastojati svima njima omogućiti ravnopravne uvjete.

Okrugli stol bit će organiziran kao susret DKE ‒ ureda MEDIA, a u raspravi će sudjelovati predstavnici ureda MEDIA iz Bugarske, Grčke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Događanje će se održati 4. studenog s početkom u 12:30 sati, a moderirat će ga Anna Kasimati, voditeljica DKE ‒ Ureda MEDIA Grčke.

Vaš DKE Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr