26/11/2019

Deskovi Kreativne Europe iz Gruzije, Hrvatske, Ukrajine i Armenije surađuju u okviru 20. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Tbilisiju!

U okviru 20. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Tbilisiju deskovi Kreativne Europe iz Gruzije, Hrvatske, Ukrajine i Armenije organiziraju konferenciju s fokusom na mogućnostima koje Potprogram MEDIA pruža gruzijskim filmskim profesionalcima.

Putem Potprograma MEDIA Kreativne Europe Unija omogućuje potporu razvoju europske audiovizualne industrije. MEDIA ima 39 članica, od kojih 35 sudjeluje u potpunosti, dok su 4 zemlje – Gruzija, Moldavija, Tunis i Ukrajina – članice s djelomičnim sudjelovanjem.

Unutar 20. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Tbilisiju deskovi Kreativne Europe iz Gruzije, Hrvatske, Ukrajine i Armenije organizirat će konferenciju pod naslovom „MEDIA: Mogućnosti za filmske profesionalce“ s ciljem predstavljanja mogućnosti koje Potprogram MEDIA pruža gruzijskim filmskim djelatnicima.

Ketevan Shengelia, voditeljica DKE – Ureda Gruzije, na konferenciji će izložiti kratak pregled cjelokupnog sudjelovanja Gruzije u Programu Kreativna Europa, dok će koordinatorica Potprograma MEDIA dr. Dinara Maglakelidze naglasak staviti na razvoj audiovizualnih djela iz aspekta poziva tog programskog područja. Na konferenciji će također sudjelovati Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, Ksenia Kalyna, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Ukrajine te Seda Grigoryan, voditeljica DKE – Ureda Kultura Armenije.

Nakon konferencije slijedi samostalno predavanje voditeljice DKE – Ureda MEDIA Hrvatske pod naslovom „MEDIA: Kako biti uspješan?“,u kojem će naglasak biti stavljen na perspektive djelatnika u gruzijskom filmskom sektoru s obzirom na to da je Gruzija zemlja članica Potprograma MEDIA s djelomičnim sudjelovanjem. Istaknut će se tzv. tips & tricks koji podrazumijevaju upućivanje u pravi trenutak za pripremu i prijavu vlastitog filmskog projekta na temelju poziva Potprograma MEDIA, pojašnjenja u pogledu bitnih aspekata ispunjavanja prijavnica kao i najvažniji segmenti primjera dobre prakse. Planirane su ujedno individualne konzultacije s polaznicima radionice koji bi se željeli prijaviti na pozive za razvoj pojedinačnog filmskog projekta Potprograma MEDIA.

Događanja će se održati 5. prosinca 2019.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr