20/02/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA u suradnji s Art-kinom Croatia organizira kreativni Infodan u Rijeci

Infodan će se održati 7. ožujka 2014. od 11 do 13 sati u prostorijama Art-kina Croatia u Rijeci.

Hrvatski su korisnici zaključno s 31. prosinca 2013. u okviru Programa MEDIA (2007. – 2013.) uspjeli prikupiti iznos od 3,3 milijuna eura putem poduprtih projekata.

Novi Potprogram MEDIA ukinuo je neke prijašnje pozive za prijavu projekata, međutim jednako tako predstavio je i nove, koji se odnose na koprodukcijski fond, razvoj publike i videoigre.

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA u suradnji s Art-kinom Croatia organizira kreativni Infodan čiji je cilj ponajprije isticanje izmijenjenih odrednica poziva za predlaganje projekata, kao i najbitnijih stavki i kategorija prilikom ispunjavanja prijavnica. Dodatan naglasak bit će stavljen i na kriterije ocjenjivanja te evaluacijske vodiče.

Infodan će se održati 7. ožujka 2014. od 11 do 13 sati u prostorijama Art-kina Croatia u Rijeci.

Za pojedinačne sastanke, koji će se odvijati nakon završetka Infodana, potrebno je unaprijed dogovoriti termin.

Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde najkasnije do 6. ožujka 2014. i to na: martina.petrovic@mediadesk.hr.

Veselimo se Vašem dolasku!

Art-kino Croatia i Desk Kreativne Europe – Ured MEDIAKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr