20/02/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu organizira kreativni Infodan za profesore i studente

Infodan će se održati 18. ožujka 2014. od 10 do 12.30 sati u Velikoj dvorani Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 5. 

Od 1. siječnja 2014. godine nalazimo se u kreativnom ozračju novoga Programa čiji je jedan od ciljeva podupiranje stručnjaka audiovizualnoga sektora.

Potpora namijenjena početnom usavršavanju odnedavno je pak sastavni dio Programa Erasmus i kao takva izdvojena je iz kreativne filmske priče.

Donosi li novi Potprogram MEDIA u okviru Programa Kreativna Europa neke novine svojim pozivima za predlaganje projekata i gdje u tome kontekstu studenti filmskih akademija i ostali stručnjaci koji se bave audiovizualnim područjem mogu pronaći svoje mjesto?

Mnogi hrvatski studenti bili su vrlo uspješni sudjelujući na radionicama koje su dobile potporu za početno usavršavanje kao i radionicama što su ih organizirali dosadašnji MEDIA deskovi.

Tijekom kreativnog Infodana predstavit će se najvažniji segmenti Potprograma MEDIA, koji svoje ciljeve i prioritete nastavlja ostvarivati u okviru Programa Kreativna Europa. Naglasak će, naravno, biti stavljen na programe usavršavanja.

Infodan će se održati 18. ožujka 2014. od 10 do 12.30 sati u Velikoj dvorani Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 5.

Ljubazno molimo sve zainteresirane da potvrde svoj dolazak najkasnije do 17. ožujka 2014. na: martina.petrovic@mediadesk.hr.

Veselimo se Vašem dolasku!                                             

Vaš Desk Kreativne Europe – Ured MEDIAKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr