01/08/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA sudjeluje u događanju „Deskovi Kreativne Europe na putu“!

U okviru jubilarnoga 20. Sarajevo Film Festivala deskovi Kreativne Europe iz Austrije, Bugarske, Hamburga, Hrvatske, Mađarske i Slovenije organiziraju događanje pod nazivom „Deskovi Kreativne Europe na putu“. 

U okviru jubilarnoga 20. Sarajevo Film Festivala deskovi Kreativne Europe iz Austrije, Bugarske, Hamburga, Hrvatske, Mađarske i Slovenije organiziraju događanje pod nazivom „Deskovi Kreativne Europe na putu“. Filmski profesionalci imat će priliku upoznati se s novim natječajnim smjernicama Potprograma MEDIA, odnosno s mehanizmima i rokovima prijave, kriterijima prihvatljivoga prijedloga projekta i njegove kvalitetne pripreme, imenima osoba za kontakt i dr.

Predstavnici deskova Kreativne Europe iz Austrije, Bugarske, Hamburga, Hrvatske, Mađarske i Slovenije bit će 21. kolovoza 2014. od 10 do 13 sati na terasi Hotela Europa te će rado odgovarati na Vaše upite i dati Vam praktične savjete. Individualne konzultacije odvijat će se na engleskome jeziku (zahvaljujući DKE-u iz Hrvatske i Slovenije postoji i mogućnost hrvatskoga jezika).

Prednost imaju filmski profesionalci iz Bosne i Hercegovine.

Veselimo se Vašem dolasku!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr