20/02/2014

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA organizira Infodan na temu televizijskoga prikazivanja i razvoja publike

Infodan će se održati 6. ožujka 2014. u Dvorani Müller u zagrebačkome Kinu Europa, s početkom u 10 sati i predviđenim trosatnim trajanjem.

Potprogram MEDIA olakšava prijavu na temelju poziva koji se odnosi na dodjelu potpora za televizijsko prikazivanje europskih audiovizualnih djela, podrazumijevajući sufinanciranje razvoja pojedinačnih ili serijskih televizijskih projekata. Naglasak je, naime, stavljen na sudjelovanje najmanje triju televizijskih kuća (umjesto dosadašnjih četiriju!) s minimalnim financijskim sudjelovanjem od 0,1% od ukupnoga sufinanciranja televizijskoga projekta ako on dolazi iz Hrvatske. Pritom je i nadalje u fokusu što tješnja suradnja između producenata i televizijskih kuća, s obzirom na to da su producentske tvrtke jedini mogući prijavitelji u okviru potpore za televizijsko prikazivanje.

Novi poziv za prijavu projekata koji je usmjeren na razvoj publike u okviru svojih prioriteta i ciljanih aktivnosti u prvi plan stavlja događanja vezana uz programsko osmišljavanje važnih i uspješnih nenacionalnih europskih filmova na različitim distribucijskim platformama, promidžbene aktivnosti, kao i unaprjeđenje suradnje između inicijativa filmske pismenosti u Europi sa svrhom ostvarivanja veće produktivnosti i isticanja europske dimenzije.

Sudionicima Infodana detaljno će biti predstavljene prijavnice poziva koji se odnose na dodjelu tih dviju vrsta potpora (za televizijsko prikazivanje i razvoj publike), uključujući evaluacijski vodič i kriterije ocjenjivanja.

Svoj su dolazak također najavili  ravnateljica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić te ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar.

Infodan će se održati 6. ožujka 2014. u Dvorani Müller u zagrebačkome Kinu Europa, s početkom u 10 sati i predviđenim trosatnim trajanjem.

Infodan je organiziran u suradnji s Agencijom za elektroničke medije.

Ljubazno molimo sve zainteresirane, s obzirom na ograničenost mjesta, da svoj dolazak potvrde najkasnije do 4. ožujka 2014. na:

martina.petrovic@mediadesk.hr.

Prednost prilikom prijave za sudjelovanje u Infodanu imaju televizijske kuće i producentske tvrtke.

Veselimo se Vašem dolasku!

Vaš Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr