18/04/2016

Desk Kreativne Europe - Ured MEDIA najavljuje Pitching forum i predavanje Roshanak Behesht Nedjad

Desk Kreativne Europe - Ured MEDIA u suradnji s Danima hrvatskoga filma organizira radionicu i predavanje s uglednom njemačkom filmskom producenticom Roshanak Behesht Nedjad, koja je uspjeh ostvarila produkcijom niza filmova (Havanna mi amorZlatna Lola za najbolji dokumentarac, Khamosh PaniZlatni Leopard za najbolji film, Football undercoverPrix Europa Iris). Behesht Nedjad je članica Europske i Njemačke filmske akademije te diplomantica i mentorica najpoznatijeg europskog edukativnog programa za filmske producente EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs.

Završni Pitching forum svih sudionika radionice održat će se prvoga dana festivala, 21. travnja, s početkom u 12:00 sati, u dvorani Müller, u Kinu Europa. Zajedno s dobitnicima nagrada 25. DHF-a bit će objavljeni i dobitnici priznanja za najbolji pitching. Najbolji pitching pobjedniku/pobjednici omogućit će izravno sudjelovanje u okviru radionice MIDPOINT – Feature Launch.

Tijekom radionice i pitchinga producentica će održati i predavanje 22. travnja, s početkom u 10:30 sati, otvoreno za javnost, u okviru kojega će dati odgovore na sljedeća pitanja:

 • Kako se pripremiti za sastanke s potencijalnim financijerima, koproducentima i prodajnim agentima? Koju je informaciju potrebno podijeliti s njima? Kada i kako?
 • Kako analizirati svoj projekt i u isto vrijeme imati potrebne podatke te biti spreman predstaviti ih? Koje su informacije relevantne?
 • Postoji li razlika između dogovorenih i spontanih sastanaka?
 • Kada i kako predstavljate svoj projekt – kada da, a kada ne?
 • Bitna pravila i smjernice (tzv. dos and don'ts) za prezentaciju projekta/pitching.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da podupru mlade autore i producente te da svojim dolaskom stručno osvježe i nadopune program posljednjega dana radionice.

Polaznice i polaznici radionice su:

 • Ana Cvitaš i Damian Nenadić (scenaristi): Politika pokreta
 • Ante Marin (scenarist/redatelj): Humurva
 • Barbara Jukopila (producentica) i Aldo Tardozzi (scenarist/redatelj): Rent a Tata
 • Dijana Protić (scenaristica/redateljica) i Tena Bošnjaković (producentica): Slikarice
 • Marko Višnjić (redatelj): Je li ovo normalno?
 • Mia Bučević (scenaristica): Swipe East
 • Nina Petrović (producentica) i Sandra Antolić (scenaristica): Nosila je rubac črleni.

S obzirom da se za predavanje Roshanak Behesht Nedjad uvijek traži mjesto više, ljubazno molimo sve zainteresirane da se prijave putem sljedeće poveznice:

https://www.entrio.hr/event/predavanje-roshanak-behesht-nedjad-3206

Pitching forum i predavanje održat će se na engleskome jeziku.

Veselimo se Vašem dolasku!

Vaš DKE – Ured MEDIA!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]