29/05/2019

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske surađuje s Animafestom Zagreb!

Animafest Zagreb u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Hrvatske organizira dva predavanja – francuskog redatelja Borisa Labbéa i latvijskog autora Gintsa Zilbalodisa.

Dodatne informacije

Svake godine DKE – Ured MEDIA Hrvatske i Animafest Zagreb surađuju u industrijskom dijelu festivala te su ove godine odlučili organizirati filmska izlaganja u okviru programa Animafest PRO.

Prvo predavanje o procesu rada na svom debitantskom dugometražnom filmu „Daljine“ održat će mladi latvijski redatelj i animator Gints Zilbalodis. Nakon sedam kratkih filmova redatelj je posve sam napravio nezavisni dugometražni film.

Vrijeme i mjesto održavanja: 7. lipnja u 14.00 sati u Kulturno informativnom centru (KIC).

Drugo stručno predavanje održat će Boris Labbé, koji je prošle godine pobijedio u kratkometražnoj konkurenciji s filmom „Pad“. Umjetnik će govoriti o konceptu i procesu svog rada te o iskustvu bavljenja animacijom u okruženju videoumjetnosti i eksperimentalnog filma.

Vrijeme i mjesto održavanja: 8. lipnja u 11.00 sati u Kulturno informativnom centru (KIC).

Oba su predavanja na engleskom jeziku. Ulaz je besplatan.

Dobro došli!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr