04/11/2016

Dan otvorenih vrata u prostorijama Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA Hrvatske

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske organizira Dan otvorenih vrata 9. studenoga s početkom u 9:30 sati

S obzirom na kasne objave poziva, posebice onih što se odnose na prijavu pojedinačnih projekata i festivala, želimo izići u susret prijaviteljima, potencijalnim korisnicima sredstava, te im na vrijeme pomoći savjetom u pogledu ispunjavanja obrazaca prijavnica kao i noviteta vezanih uz prijave pojedinačnih projekata.

Naime, u kategoriji kriterija koji se odnose na same prijavitelje projekata novost je da producentska tvrtka mora dokazati da je proizvela barem jedno audiovizualno djelo barem pet godina prije datuma podnošenja prijave kao i da je distribuirala to isto audiovizualno djelo u razdoblju od 1. 1. 2014. do datuma podnošenja prijave i to u drugoj (različitoj) zemlji u odnosu na zemlju prijavitelja. Naravno, potrebno je i nadalje voditi računa o smjernicama i zahtjevima koji se odnose na trajanje audiovizualnoga djela!

Svoj termin rezervirajte čim prije putem e-maila: martina.petrovic@mediadesk.hr .

Svim prijaviteljima koji žive izvan Zagreba nudi se mogućnost sastanka/razgovora putem skypea.

DKE – Ured MEDIA HrvatskeKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr