17/06/2011

CPH:FORUM OTVOREN ZA PRIJAVE!

Od prvoga lipnja svoje nove projekte možete dostaviti CPH:FORUMU, događanju koje u središte pozornosti stavlja međunarodno financiranje i koprodukcije, s ciljem što lakšega razvoja i financiranja kreativnih i vizualno jakih filmskih projekata.

Dodatne informacije

Od prvoga lipnja svoje nove projekte možete dostaviti CPH:FORUMU, događanju koje u središte pozornosti stavlja međunarodno financiranje i koprodukcije, s ciljem što lakšega razvoja i financiranja kreativnih i vizualno jakih filmskih projekata.

Prijavite svoj projekt – CPH:FORUM 2011!

CPH:FORUM se ponovno događa od 9. do 11. studenoga 2011. Rok za predaju prijava je 1. rujna 2011.

Riječ je o trodnevnom događanju koje okuplja ključne međunarodne financijere i producente, a čija je namjera otkriti najrecentnija nezavisna i inovativna djela u razvoju, i to zajedno sa stvaraocima dokumentarnih i igranih filmova te vizualnim umjetnicima.

Iskazujući interes za snažne filmske projekte što prelaze granice između fikcije, dokumentarnoga i umjetnosti, CPH:FORUM naglasak stavlja na tri područja:

(NE)FIKCIJA

  • izazovna djela koja nastaju u sve snažnijem i istaknutijem hibridnom okruženju na granici fikcije i nefikcije

KINA:

  • dokumentarci s potencijalom međunarodne distribucije namijenjeni prikazivanju u kinima

UMJETNOST:

  • filmski projekti koje je zbog njihova koncepta moguće prikazivati u kinu i institucijama vizualnih umjetnosti.

Ove će godine 24 projekta biti odabrana i prezentirana predstavnicima ključnih međunarodnih fondova, prodajnim zastupnicima, kupcima, distributerima, djelatnicima televizija, internetskih platformi, festivala, muzeja i drugih filmskih i umjetničkih institucija, sve sa svrhom stvaranja ekskluzivnoga i raznovrsnog mjesta susreta i povezivanja u okruženjima fikcije, dokumentaraca i umjetnosti.

CPH:FORUM nudi prezentacije projekata putem susreta jedan na jedan s financijerima i koprodukcijskim partnerima, seminare i primjere dobre prakse, neformalne susrete, večere i na kraju dobru zabavu.

Ako ste filmski djelatnik i želite se prijaviti, pročitajte, molimo, kriterije prijave.

Iako je u središtu pozornosti CPH:FORUMA nordijska i europska scena, potiču se producenti i filmaši iz cijeloga svijeta da prijave svoje projekte.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr