04/03/2020

Čak pet hrvatskih projekata sudjeluje na CEE Animation Forumu!

Ove će se godine CEE Animation Forum održavati od 5. do 8. svibnja u Liberecu u Češkoj. Čak pet hrvatskih projekata pronašlo je svoje mjesto na ovogodišnjem, osmom, izdanju Foruma.

Riječ je o događanju čija je svrha umrežavanje, širenje i osnaživanje međunarodne suradnje i tržišta. CEE Animation Forum je platforma kojoj je cilj predstaviti nove talente i njihov kreativni rad, pomoći im u pronalaženju financijskih sredstava i distribuciji vlastitih projekata, kao i izgradnji trajne mreže proizvođača, kreativaca i međunarodnih predstavnika industrije iz svih segmenata.

Glavni dio Foruma čini pitching-natjecanje, a uz to ovaj trodnevni program nudi i niz prezentacija, rasprava, mogućnosti umrežavanja te individualnih sastanaka i razvijanja projekata. Animacijski profesionalci u okviru Foruma mogu steći vještine i znanja od stranih stručnjaka s tog područja, kao i korisne kontakte koji mogu pridonijeti uspjehu njihova animiranog projekta.

Od 5. do 8. svibnja u Liberecu u Češkoj čak će pet hrvatskih projekata sudjelovati na CEE Animation Forumu. Zaprimljene su prijave iz 32 zemalja, a za sudjelovanje je izabrano 29 projekata. Većina ih dolazi iz srednje i istočne Europe.

U kategoriji dugometražnog filma u fazi razvoja sudjelovat će Dino Krpan, iz produkcijske kuće Diedra, i Luka Rukavina s projektom Cvrčak i Mrvica. Sudionici u istoj kategoriji bit će i hrvatski redatelj Ivan Bereš i srpski producent Igorom Zarol sa zajedničkim projektom Jednom kad se sretnemo.

Priliku za sudjelovanje na Forumu u kategoriji serije i TV specijala u fazi razvoja dobili su Draško Ivezić, iz produkcijske kuće Adriatic Animation, i Hana Tintor s projektom Život s Lolom.

U kategoriji kratkog filma u fazi razvoja sudjelovat će Maša Udovičić, iz producentske kuće Luma Film, i Petra Balekić s projektom Među nama te Draško Ivezić i Laura Martinović s projektom Ljubimac zvan Stres.

Svim polaznicima čestitamo od srca!

Vaš DKE ‒ Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr