08/09/2020

Berlinale Co-Production Market 2021.

Berlinale Co-Production Market petodnevno je događanje koje okuplja otprilike 600 međunarodnih producenata, prodajnih agenata, distributera, kao i predstavnika televizijskih kuća i filmskih centara/fondova koji su aktivni u međunarodnim koprodukcijama. Događanje će se održavati od 13. do 17. veljače 2021. godine u okviru berlinskog filmskog festivala.

Berlinale Co-Production Market petodnevno je događanje koje okuplja otprilike 600 međunarodnih producenata, prodajnih agenata, distributera, kao i predstavnika televizijskih kuća i filmskih centara/fondova koji su aktivni u međunarodnim koprodukcijama. Događanje će se održavati od 13. do 17. veljače 2021. godine u okviru berlinskog filmskog festivala.

Cilj je koprodukcijskog sajma traženje novih projekata za koprodukciju ili sufinanciranje, a ne fokusiranje na predstavljanje vlastitih projekata. Produkcijske kuće koje se prijavljuju moraju imati završenu barem jednu međunarodnu koprodukciju.

Producenti i financijeri ovdje pronalaze ono što obično traže na festivalu: kvalitetne međunarodne projekte, izvrsne poslovne kontakte i nove mogućnosti suradnje. Berlinale Co-Production Market zato je idealna platforma za njihovo umrežavanje.

Koprodukcijski sajam zamišljen je kao „prirodno“ mjesto susreta producenata i financijera koji ionako prisustvuju Berlinaleu, stoga njegovi organizatori ne pokrivaju putne i hotelske troškove te ne osiguravaju festivalsku akreditaciju za sudionike.

Iskusni producenti, prodajni agenti, predstavnici filmskih fondova i mrežni distributeri mogu se prijaviti za sudjelovanje u ovom događanju s projektima ili bez njih. Prijave zainteresiranih producenata s vlastitim projektima se zaprimaju u sljedećim rokovima:

  • do 30. rujna – projekti dugometražnih igranih filmova,
  • do 15. listopada –  projekti televizijskih dramskih serija.

Samo unaprijed registrirani sudionici Berlinale Co-Production Marketa mogu zatražiti pojedinačne sastanke s predstavnicima odabranih projekata, tvrtki i fondova te sudjelovati u cjelovitim programima i mrežnim događanjima.

Prijava se vrši odvojeno od prijava na Berlinale, izravno s timom Berlinale Co-Production Marketa. Broj je sudionika ograničen.

Poveznicu na prijavnicu možete zatražiti putem adrese coproductionmarket@berlinale.de.

Detaljnije informacije možete pronaći putem poveznice.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr