29/10/2018

Art-kino Croatia iz Rijeke sudjeluje u simultanome događanju Lux Film Days u organizaciji Potprograma MEDIA i Europskoga parlamenta!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske najavljuje da je Art-kino Croatia iz Rijeke jedino hrvatsko kino koje sudjeluje u simultanome događanju Lux Film Days, što ga zajedno organiziraju Potprogram MEDIA i Europski parlament 6. studenoga o. g., s prijenosom uživo (live streaming) iz Bruxellesa.

Potprogram MEDIA u suradnji s Europskim parlamentom izabrao je 15 kina iz 10 zemalja članica Potprograma MEDIA (Belgija, Danska, Estonija, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Poljska i Španjolska) koja će 6. studenoga o. g., s početkom u 19:00 sati, obilježiti događanje Lux Film Days.

Tako će Art-kino Croatia iz Rijeke biti jedino kino iz Hrvatske koje će simultano prikazati film u užem izboru za Lux Film PrizeDruga strana svega Mile Turajlić (6. studenoga), nakon čega će uslijediti razgovor s producentima filma u prijenosu uživo iz Bruxellesa.

Lux Film Prize je nagrada koju dodjeljuje Europski parlament. Ove su godine u najužoj konkurenciji nominirana tri europska filma: spomenuti Druga strana svega, te Halla ide u rat Benedikta Erlingssona i Stiks Wolfganga Fischera. Odluka o ovogodišnjem pobjedniku bit će objavljena 14. studenoga o. g. u Strasbourgu, u Francuskoj.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i podržite još jednu Medijinu europsku priču u Art-kinu Croatia u Rijeci!

Dobro došli!

Više informacija: 

Druga strana svega

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr