27/05/2013

Animirani projekt Cvrčak i mrvica producentske tvrtke Diedra d.o.o. dobio potporu Programa MEDIA!

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) na drugome roku natječaja za razvoj pojedinačnoga projekta 31/2012 poduprla je iznosom od 25.000 eura animirani projekt Cvrčak i mrvica producentske tvrtke Diedra d.o.o.

Dodatne informacije

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) na drugome roku natječaja za razvoj pojedinačnoga projekta 31/2012 poduprla je iznosom od 25.000 eura animirani projekt Cvrčak i mrvica producentske tvrtke Diedra d.o.o. ocijenivši ga sljedećim riječima:

„Radi se o dobro pripremljenome projektu čija producentska tvrtka posjeduje odgovarajuće iskustvo, stručnost i kreativnost za razvoj vizualno vrlo dojmljivog umjetničkog proizvoda. Pridruženi europski koproducenti osigurat će uvjerljivu međunarodnu distribucijsku strategiju.“

Projekt Cvrčak i mrvica u režiji Darka Bakliže sudjelovao je u ožujku o. g. na događanju Cartoon Movie, zajedno s još 17 projekata iz zemalja članica Programa MEDIA.

Navedeno je događanje pridonijelo utrostručenju produkcije dugometražnog animiranog filma u Europi zahvaljujući ponajprije činjenici da svake godine okuplja više od 700 relevantnih autora, producenata, distributera, predstavnika prodajnih agencija i televizijskih kuća te ostalih relevantnih institucija. Uz glavni se skup odvija i prateći – Cartoon Games, čija je svrha povezivanje interaktivnih sadržaja s animiranofilmskom proizvodnjom.

Dvadesetminutna prezentacija redatelja Darka Bakliže, Silvije Loinjak, predstavnice SL Filma iz Berlina, te hrvatskoga producenta Dine Krpana bila je popraćena velikim odazivom stručnjaka svih profila s područja dugometražnog animiranog filma, kao i njihovim vrlo pozitivnim reakcijama. Uspostavljen je niz kontakata s ozbiljnim mogućim partnerima potrebnima za zaokruživanje modela suradnje na projektu, koji je zbog zahtjevnosti i potencijala od samoga početka zamišljen kao međunarodna koprodukcija. Na temelju održanoga predstavljanja u tijeku su tako pregovori s partnerima iz Poljske, Belgije, Velike Britanije, Češke, Irske te Francuske, čime se potvrđuje mnogostrukost kvalitete projekta.

U radu na projektu Cvrčak i mrvica sudjeluje više stručnih i talentiranih suradnika, među kojima su Nigel Davies, redatelj iz tvrtke Aardman u funkciji supervizora animacije, zatim Alexey Alexeev, autor svjetski uspješnoga serijala kratkih filmova Log Jam kao supervizor priče, te Stanislav Marijanović i Manuel Šumberac, međunarodno priznati autori slikovnica, koji su pridonijeli vizualnim rješenjima likova.

Projekt je sufinanciran i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra namijenjenima razvoju i produkciji.

MEDIA desk Hrvatske upućuje iskrene čestitke!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr