23/03/2009

Animafest i Motovun Film Festival dobili su potporu programa MEDIA 2007

Animafest i Motovun Film Festival su prvi hrvatski filmski festivali koji su dobili potporu Programa MEDIA 2007 – fonda Europske unije namijenjenoga isključivo razvoju europske audiovizualne industrije!

Iako osnovan tek 15. rujna 2008. godine, MEDIA desk Hrvatske u vrlo je kratkom razdoblju održao dva predstavljanja Programa MEDIA 2007, tiskao informativnu brošuru Vodič kroz Program MEDIA te pokrenuo svoju internetsku stranicu. A najvažnije od svega jest da MEDIA desk Hrvatske zajedno s organizatorima Animafesta i Motovun Film Festivala bilježi i svoje prve rezultate.

Program MEDIA 2007 ove će godine sudjelovati u sufinanciranju Animafesta u iznosu od 27.921 eura, a Motovun Film Festivala u iznosu od 35.000 eura.

Pozitivno ocijenjene prijave rezultat su zajedničke suradnje organizatora obaju festivala i MEDIA deska Hrvatske.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr