14/10/2011

ACE 21 – REZULTATI!

Producentica Ankica Jurić Tilić izabrana je između šesnaest producenata koji dolaze iz dvanaest europskih zemalja.

MEDIA desk Hrvatske s ponosom objavljuje da je Ankica Jurić Tilić iz producentske tvrtke Kinorama d.o.o. izabrana da s projektom Sveta Ana u polju, redatelja Zvonimira Jurića, sudjeluje u okviru jednog od najjačih programa usavršavanja, podržanoga od Programa MEDIA – ACE (Ateliers du Cinéma Européen) .

Projekt Sveta Ana u polju također je prošao na natječaju Programa MEDIA i to u kategoriji potpore za razvoj skupnih projekata (razvoj više projekata odjednom) za koju je producentska tvrtka KINORAMA d.o.o. uspjela povući ukupan iznos od 126. 000 eura.

Producentica Ankica Jurić Tilić izabrana je između šesnaest producenata koji dolaze iz dvanaest europskih zemalja.

MEDIA desk Hrvatske upućuje iskrene čestitke!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr