07/07/2020

63. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu

Ovogodišnje 63. hibridno izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu, koje će se kao kombinacija internetskog i klasičnog prikazivanja filmova održavati od 26. listopada do 1. studenog 2020., poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u sklopu programa interaktivnih izložbi te koprodukcijskog sajma. Za festivalski će program biti odabrano čak 120 filmova!

Dodatne informacije

DOK Leipzig i DOK Film Market

Festival prihvaća dokumentarne i animirane filmove, kao i animirano-dokumentarne filmove te druge hibridne forme dokumentarne naracije, neovisno o njihovu trajanju. Filmovi trebaju biti producirani 2019. i 2020. godine, a jedan je od zahtjeva i da nisu javno prikazani prije listopada prošle godine. Moguće je prijaviti i filmove koji su u verziji grubog reza. Obvezni su podnaslovi na engleskom ili njemačkom jeziku. Prijava se obavlja putem poveznice do 7. srpnja te se naplaćuje 50 eura. Postoji i mogućnost nenaplaćivanja ako priložite dokaz da je prijavljeni film bio dio Vaše izobrazbe. Filmovi odabrani za natjecateljski dio Festivala bit će ujedno uvršteni u program DOC Film Marketa bez ikakvih naknada. Videoknjižnica DOC Film Marketa bit će dostupna međunarodnim TV urednicima programa, festivalskim izbornicima, kuratorima, kulturnim i financijskim institutima, distributerima i prodajnim predstavnicima koji su u potrazi za novim filmovima za svoje programe. U slučaju neodabiranja filma za festivalski program kotizacija za sudjelovanje na sajmu iznosi 120 eura za dugometražne i 80 eura za kratkometražne filmove.

DOK Neuland

Izložbena platforma DOK Neuland svake godine predstavlja oko 12 međunarodnih umjetničkih djela interaktivnog karaktera koja spajaju umjetnost i tehnologiju poput virtualne stvarnosti. Svaka izložba neustrašivo gleda u budućnost pitajući se kakve nas promjene navika iščekuju! Prijave se obavljaju putem poveznice do 7. srpnja.

DOK Co-Pro Market

Dvodnevno internetsko događanje koje će se održati 26. i 27. listopada namijenjeno je producentima projekata dugometražnih dokumentarnih filmova i serija u razvoju ili u ranim fazama produkcije. Projekti će biti predstavljeni potencijalnim koproducentima, financijerima, distributerima, televizijskim kućama i prodajnim zastupnicima. Cilj je ovog sajma proširiti mrežu kontakata među profesionalcima, stvoriti prilike za financiranje i pružiti podršku s obzirom na radikalne promjene nastale ove godine. Prijavitelji će trebati pripremiti logline , sinopsis, redateljev stav o projektu, financijski plan i najavu (mamac (teaser) od 3 do 5 minuta). Prijava se obavlja putem poveznice do 1. kolovoza. Kotizacija iznosi 350 eura.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr