Ivan_20peric_cc_81_20-_20eave
17/12/2021

Ivan Perić sudjeluje na prestižnoj radionici EAVE 2022.!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da Ivan Perić, kao jedini hrvatski predstavnik, sudjeluje u okviru radionice EAVE 2022.

Maap
17/12/2021

MAAP: Akcijski plan Europske komisije za medije i audiovizualni sektor!

Akcijski plan Europske komisije za medije i audiovizualni sektor podržat će oporavak i transformaciju medijskog i audiovizualnog sektora.

European_20games_20funding_20guide_202021
17/12/2021

Objavljen „Europski vodič za financiranje videoigara"!

Program 2021. - 2027. nastavit će povećavati kapacitet europskih tvrtki za videoigre za razvoj interaktivnih narativnih iskustava, podržavajući razvoj onih radova i prototipova s originalnim sadržajem i kvalitetnim videoigrama. Razvijači videoigara mogu očekivati nove pozive u 2022. godini.

12_20media_20films_20_40efa_202021
09/12/2021

12 MEDIA filmova skupilo je 25 nominacija u sklopu Europskih filmskih nagrada!

34. dodjela Europskih filmskih nagrada (EFA) održat će se 11. prosinca ove godine kao hibridno događanje kojim se slave i nagrađuju najveća dostignuća u europskoj kinematografiji.Trenutno nema otvorenih natječaja.

9 dana
17/12/2021

Vrijeme i mjesto

Prva sesija (online / hibrid): travanj 2022. // ROUGH CUT

Druga sesija (rezidencijalna) : lipanj 2022. // FINE CUT

Treća sesija (rezidencijalna): rujan 2022. // NEAR PICTURE LOCK

Dodatne informacije

Dok.Incubator2022.

Rok za prijavu

  • 27/01/2022
9 dana
17/12/2021

Vrijeme i mjesto

Prva sesija (online / hibrid): travanj 2022. // ROUGH CUT

Druga sesija (rezidencijalna) : lipanj 2022. // FINE CUT

Treća sesija (rezidencijalna): rujan 2022. // NEAR PICTURE LOCK

Dodatne informacije

Dok.Incubator2022.

Rok za prijavu

  • 27/01/2022
Financiranje Potprogram MEDIA svake godine omogućuje potporu za 300 novih europskih filmskih projekata.

Distribucija

Potprogram MEDIA podupire optjecaj europskih audiovizualnih djela između zemalja članica potprograma. Osim financijske potpore koja se može ostvariti za automatsku i selektivnu distribuciju i koja je namijenjena distributerima, postoji i potpora za prodajne zastupnike. 

Filmsko obrazovanje

U okviru posebnoga cilja promicanja transnacionalnoga optjecaja filmskih projekata jedan je
od prioriteta Potprograma MEDIA:

  • potpora razvoju publike kao mehanizmu poticanja zanimanja za europska audiovizualna djela kao i poboljšanja pristupa njima, posebice putem promidžbe, organiziranja događanja, filmske izobrazbe i festivala.

Potpora integraciji izbjeglica

Jedan od glavnih ciljeva Programa Kreativna Europa jest poticanje, očuvanje i promicanje europske kulturne i jezične raznolikosti. Potpora državama članicama Europske unije u vrijeme kada Europa prima velik broj izbjeglica predstavlja prioritet EU-a u rješavanju nastale situacije. Vijeće ministara za obrazovanje, mlade, kulturu i sport u studenome 2015. godine potvrdilo je da međukulturni dijalog ostvaren putem kulture i umjetnosti zauzima važnu ulogu u integraciji izbjeglica. Kultura i kinematografija mogu premostiti razlike i poboljšati razumijevanje među stanovnicima matične države i izbjeglica.  

Digitalno povezivanje kultura i audiovizualnih sadržaja

Međusektorski potprogram Kreativne Europe objavio je prvi poziv za potporu digitalnom povezivanju kultura i audiovizualnih sadržaja (EACEA/06/2019), koji je namijenjen projektima na prijelazu između kulturnog i kreativnog sektora (uključujući audiovizualne industrije) s naglaskom na inovativnim tehnologijama.

 

Kratki vodiči za prijavitelje

DKE ‒ Ured MEDIA Hrvatske pripremio je vodiče za prijavitelje na pozive Potprograma MEDIA s ciljem boljeg razumijevanja njihovih smjernica. Vodiči bi trebali pojednostavniti preliminarnu provjeru uvjeta prihvatljivosti potencijalnih prijavitelja te olakšati iščitavanje smjernica i ostale dokumentacije vezane uz pozive.

 Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]